• Showroom in Bleiswijk
  • 14 dagen bedenktijd
  • 079-3313322

8.7uit 117 beoordelingen

Informatie tafelbladen

Rustiek eiken tafelblad
Onze eiken tafelbladen worden onbehandeld geleverd. Hierdoor heeft u zelf de keuze hoe u de tafel wenst te behandelen. Het is wel van belang dat u zo spoedig mogelijk de tafel behandeld; op onbehandeld houten blijven vocht en vlekken zichtbaar, en onbehandeld hout heeft een grote kans op werking. 

Zelf raden wij de volgende behandelwijzen aan: 


Wel raden wij u aan om het blad in zijn geheel te behandelen, dus ook de onderzijde. Mocht u dit niet doen kan het zijn dat de tafel kromtrekt omdat het behandelde gedeelte anders werkt/ademt dan onbehandelde gedeelte.

Aanbevelingen

o Hout is een levend materiaal: het zet uit en krimpt onder invloed van de luchtvochtigheid, het zogenaamde ‘werken’ van hout. Al ons hout wordt gedroogd in Europese droogkamers om de ideale luchtvochtigheid te bereiken voor binnengebruik. Belangrijk voor u is de luchtvochtigheidsgraad in de woning. Een comfortabele luchtvochtigheid in uw huis is rond de 60%, dit is gelijk aan wat wij aanraden voor onze tafels. Bij deze luchtvochtigheid werkt het hout minimaal. Bij een hogere of lagere luchtvochtigheid zullen de meubelen gaan scheuren. Met name in de wintermaanden kan de luchtvochtigheid sterk dalen als gevolg van het verwarmen van uw woning, waardoor het hout te snel gaat krimpen, hierdoor kan het hout gaan scheuren of het blad gaan kromtrekken. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld in dit soort gevallen. Probeer de luchtvochtigheid daarom altijd op pijl te houden met een hygrometer kunt u de vochtigheid controleren, mocht het te droog worden kunt u door waterreservoirs aan de c.v.-radiatoren te hangen de luchtvochtheid reguleren.

 o Het is normaal dat door het werken van het hout, lichtgekleurde randen aan de zijpanelen en de bovenbladen zichtbaar worden. Dit is een direct gevolg van de constructie van de meubelen, en kan niet vermeden worden.

o Om onnodig grote druk op de verbindingen te voorkomen, raden we u aan de meubelen vlak te plaatsen.

o De meubelen kunnen het beste niet direct bij een warmtebron of in direct zonlicht geplaatst worden.

o We raden u aan de meubelen niet in de directe omgeving van een airconditioningunit te plaatsen.

o Wanneer u de meubelen wilt verplaatsen, kunt u ze het beste eerst leegmaken en daarna optillen. Verslepen van meubelen kan schade veroorzaken aan de meubelen en de vloer.

o Onder pannen, bekers, koffiepotten, glazen etc., raden we u aan onderzetters te gebruiken.

o Indien er vloeistof gemorst wordt, zo snel mogelijk afnemen met een droge doek of tissue totdat het oppervlak droog is.

 o Wij raden u aan eventuele decoratie vooral het eerste jaar regelmatig te verschuiven om plaatselijke verkleuring te voorkomen.

o Bij het schrijven kan het beste een onderlegger gebruikt worden om de oppervlakte tegen indrukken te beschermen.

o Om eventuele beschadigingen aan vloeren te voorkomen, raden wij u aan de onderzijden van de poten te voorzien van vilt of kunststof dopjes.

 o Het kan voorkomen dat de karakteristieke geur van het hout nog enige tijd op te merken is. Doorgaans is deze geur na één à twee weken verdwenen. Door extra te ventileren is dit proces te versnellen.

o Volledigheidshalve delen wij u mede dat onze meubelen enkel geschikt zijn voor inpandig gebruik. De meubelen zijn niet geschikt voor buiten gebruik.

Wij wensen u jarenlang woonplezier toe. 

  

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Industriele-tafels.com 8.7 / 10 - 203 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »