• Showroom in Bleiswijk
  • 14 dagen bedenktijd
  • 079-3313322

8.7uit 117 beoordelingen

Tafelpoten poedercoaten

Placeholder

Stalen tafelpoten voorzien van hoogwaardige poedercoating

Al onze tafelpoten poedercoaten wij nadat ze gestraald zijn. Wij poedercoaten onze tafelpoten in een zwarte poedercoating of een witte poedercoating. Na het coaten zijn de tafelpoten voorzien van een slijtvaste,egale poedercoat laag.

Waarom poedercoaten wij onze tafelpoten? 

Waarom poedercoaten wij onze tafelpoten, dit is een vraag die wij regelmatig krijgen. Wat zijn nu precies de voordelen van poedercoaten en waarom zijn gepoedercoate tafelpoten duurder dan onbehandelde tafelpoten? Veel klanten kennen het begrip poedercoaten maar weten niet precies wat het inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn. Onze stalen tafelpoten worden vrijwel overal gebruikt o.a. in woningen, restaurants, hotels, cafe’s etc. In al deze situaties is het belangrijk dat de tafelpoten schoon zijn, roestvrij blijven en makkelijk schoon te houden zijn. Wanneer de tafelpoten onbehandeld zijn, dus niet voorzien van een poedercoating, is het materiaal vettig. Dit vet zorgt ervoor dat het staal niet gaat roesten, wanneer je met je bijvoorbeeld met je broek of sokken langs de tafelpoten gaat geeft dit een vieze vlek af op je kleding. Vaak worden de tafelpoten dan schoongemaakt en ontvet, na het ontvetten is de beschermlaag van het staal weg en zou de tafelpoot gaan roesten. Niet alleen wanneer deze in contact met water komt (bijvoorbeeld bij het dweilen van de vloer) maar ook door het vocht aanwezig in de lucht. Waarom worden dan niet al de tafelpoten voorzien van een poedercoating? Deze vraag is makkelijk te beantwoorden; vanwege de kosten voor het poedercoaten van de stalen tafelpoten. Het proces om de poedercoating goed aan te brengen is complex, tijdrovend en duur. Daarnaast moeten tafelpoten die voorzien zijn van een poedercoating netjes verpakt worden om beschadigingen tegen te gaan, de verpakkingskosten hiervoor moeten ook in de productprijs verwerkt worden. Veel bedrijven proberen consumenten te overtuigen om de goedkopere onbehandelde tafelpoten te gebruiken, ze overtuigen de klanten dat het niet zo snel gaat roesten of dat er een blanke lak op is aangebracht. Toch is het niet eenvoudig om staal te voorzien van een langdurige slijtvaste laag en hoort dit gedaan te worden door een specialistisch bedrijf.

Aangezien wij achter onze producten staan laten wij al onze tafelpoten, salontafel poten, bankpoten en andere stalen producten poedercoaten, zodat u zonder zorgen en problemen onze producten langdurig kunt gebruiken, zonder vlekken of roestvorming.

Hoe gaat het poedercoaten van tafelpoten in zijn werk? 

Het poedercoaten van tafelpoten en andere metalen producten moet gedaan worden door een gespecialiseerd bedrijf. Dit bedrijf heeft naast de poedercoatinstallatie ook de mogelijkheid tot het voorbehandelen van de tafelpoten. Het voorbehandelen voor poedercoaten is één van de belangrijkste stappen, vaak wordt dit niet goed gedaan waardoor later de coating los kan komen.

De voorbehandelingen die wij nemen voor het poedercoaten van onze tafelpoten 

Voordat onze tafelpoten gepoedercoat worden ondergaan ze een mechanische voorbehandeling of een chemische voorbehandeling. De keuze hangt af de poedercoat kleur die wij aanbrengen op de tafelpoten.

Het poedercoaten tafelpoten, hoe gaat dit in zijn werk 

Nu dat de voorbehandeling is gedaan kunnen we de tafelpoten gaan poedercoaten. Hoe gaat dit in zijn werk:

  1. De tafelpoten worden opgehangen aan speciale haakjes en in de poedercoatcabine gebracht.
  2. Het poeder wordt elektrostatisch geladen en de tafelpoten worden geaard. Als het poeder het spuitpistool verlaat wordt er een negatieve lading meegegeven. Hierdoor ontstaat een aantrekkingskracht van het poeder op het staal van de tafelpoten.
  3. Het pistool wordt in allerlei hoeken gehouden om zo een optimale dekking en gelijke dikte te krijgen op het staal, dit is specialistisch werk.
  4. Nadat de tafelpoten zijn voorzien van het poeder gaan ze de oven in, de oven is verhit tot 190 graden Celsius, dit wordt moffelen genoemd. Bij deze temperatuur wordt het poeder vloeibaar en vloeit mooi samen, als de tafelpoten zijn afgekoeld is de poedercoat laag uitgehard.

Voorbehandeling voor het poedercoaten van zwarte, witte en ander gekleurde tafelpoten.

Voordat onze gekleurde tafelpoten kunnen worden voorzien van een poedercoating gaan ze naar de straalafdeling. Bij de straalafdeling wordt straalgrit onder hoge druk tegen de tafelpoten aangeblazen, hierdoor wordt al de vervuiling verwijderd. Daarnaast wordt het staal licht opgeruwd waardoor het ideale oppervlak onstaat voor het aanbrengen van de poedercoating. De donkere walshuid van het staal is verwijderd en een lichtere grijze kleur blijft erover.

Voorbehandeling voor het poedercoaten van onze transparant gecoate tafelpoten 

Voor dat wij onze transparant gecoate tafelpoten kunnen poedercoaten, dit zijn vaak tafelpoten die wij voro speciale projecten ontwikkelen of met een hoog volume voor zakelijke klaten,  worden deze chemisch gereinigd. Wij kunnen deze tafelpoten niet stralen omdat we de walshuid willen behouden. De walshuid is de donkere buitenlaag van het staal, deze laag geeft de echte industriële look. De walshuid ontstaat tijdens het productieproces van het staal; door hoge druk en hitte. Om deze laag voor te bereiden voor poedercoaten worden speciale chemicaliën gebruikt om de walshuid te ontvetten en gereed te maken voor het aanbrengen van de poedercoating. Na het aanbrengen van de chemicaliën worden de tafelpoten grondig gereinigd en zijn ze klaar om de transparante poedercoating aan te brengen. Na het poedercoaten is het staal voorzien van een slijtvaste, roestvrije transparante laag, maar met behoudt van de echte staalkleur. Door het transparant poedercoaten heeft u de echte industriele look in huis maar niet de problemen van onbehandeld staal.

Voordelen van het poedercoaten van tafelpoten vs natlakken / spuiten

De grote voordelen van het poedercoaten van de tafelpoten liggen in de hardheid en sterkte van de coatingslaag. Door het uitharden van de poedercoat laag op het staal ontstaat een uiterst sterk coating. Bij natlakken wordt de verf gespoten op het product en is deze bij lange na niet zo sterk als na poedercoating. Naast de sterkte van de laag biedt het ook uitstekende bescherming, de tafelpoten zijn makkelijk te reinigen ook met de meeste chemische middelen.

Een ander bijkomend effect is dat er geen oplosmiddelen worden gebruikt bij het poedercoaten van onze tafelpoten, bij natlakken vaak wel. Deze oplosmiddelen zijn vaak slecht voor het milieu, poedercoaten is dus een stuk milieuvriendelijker.

Natuurlijk geldt deze vergelijking enkel voor professioneel aangebrachte natlaklagen. Wij komen tafelpoten tegen die met behulp van spuitbuizen uit de bouwmarkt worden gespoten, deze manier van coaten geeft geen bescherming en gaat binnen de kortste tijd afbladderen en roesten.

Wanneer u opzoek bent naar tafelpoten let dan altijd op dat u zorgt dat deze professioneel zijn voorbehandeld en gepoedercoat. Bij industriele-tafels.com poedercoaten wij al onze stalen tafelpoten.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Industriele-tafels.com 8.7 / 10 - 203 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »