• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Hairpin bankpoten wit
64,95
Stukprijs: €64,95 / Paar

Stalen hairpin poten

Hairpin poten zijn op dit moment een echte meubeltrend. Toch bestaan de hairpin poten al 80 jaar, in 1941 maakte, de in Wenen geboren,  Henry P. Glass de eerste hairpin poten. Het was oorlogstijd en de materialen waren slecht verkrijgbaar, zijn doel met de hairpin poten was om met relatief weinig materiaal een sterke, betaalbare meubelpoot te creëren.

Nu 80 jaar later worden de hairpin poten nog steeds veelvuldig gebruikt en kunnen bijna in ieder interieur toegepast worden van Scandinavisch tot industrieel. Het minimalistisch vintage design wordt door in vele landen gebruikt door veel meubelontwerpers en doe-het-selvers om allerlei meubelstukken te maken.

Doordat wij de hairpin poten leveren in verschillende maten kunnen ze vrijwel voor elk meubelstuk gebruikt worden. De 71cm hoge hairpin poten kan je gebruiken voor je eettafel, bureau of side table. De 41cm hoge hairpin poten kan je voor bankjes of zelfs stoelen gebruiken, de 350mm zijn ideaal voor bijzettafels of salontafels, daarnaast kan je onze laagste hairpin poten met een hoogte van 150mm gebruiken voor onder kasten of andere meubelstukken.

De productie van de hairpin poten 

Onze hairpin poten worden vervaardigd uit koudgetrokken staal, het staal wordt zorgvuldig gebogen en gelast aan de bovenplaat om zo de hairpin vorm te verkrijgen. Het koudgetrokken staal heeft beter oppervlak dan warmvervaardigd staal waardoor na coaten een mooier resultaat wordt behaald. Al onze hairpin poten worden geproduceerd uit rondstaal met een diameter van 12mm, hierdoor zijn ze stijver en sterker dan andere modellen die vaak uit 10mm worden geproduceerd.

Onze zwarte en witte hairpin poten worden voorzien van een industriele poedercoating, de coating zorgt dat de hairpin poten beschermd zijn tegen roesten en eenvoudig schoon te houden zijn. Om de coating goed te laten hechten worden de hairpin poten gestraald, daarna wordt de poedercoating op het staal “gebakken”voor een uiterst slijtvaste en uniforme laag.