• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tafelpoten voor onder uw tuintafel

Natuurlijk kunt u al onze tafelpoten ook gebruiken voor onder uw tuintafel. Door de vele gaten in de bovenplaten kunt u eenvoudig houten planken vastschroeven en in een handomdraai een tuintafel maken. Onze tafelpoten worden veel gebruikt met steigerhout, douglas hout en andere houtsoorten specifiek voor buitengebruik. Ook worden vaak de oude, verrotte houten tafelpoten, onder de tuintafel verwijderd en vervangen door onze stalen verzinkte tafelpoten

Tafelpoten voorzien van een poedercoating voor onder de tuintafel 

Vaak worden onze gepoedercoate stalen tafelpoten gebruikt voor onder een tuintafel. Al onze gepoedercoate tafelpoten ondergaan de beste voorbehandeling en een professionele poedercoat laag. Na het lassen worden de tafelpoten gestraald, na het stralen is het staal schoon en opgeruwd en kan de poedercoating aangebracht worden. Wij durven wel te beweren dat er geen betere gepoedercoate tafelpoot in de markt te vinden is. Toch vinden wij als professioneel bedrijf dat één laags gepoedercoate tafelpoten niet geschikt zijn voor onder uw tuintafel en buitengebruik. Veel bedrijven beweren van wel en geven aan dat poedercoating ook uw tuintafel buiten genoeg zal beschermen. Wanneer u de tafelpoot onder uw tuintafel plaatst zou deze ook niet direct gaan roesten en kan de poot best een aantal jaar roestvrij blijven, zeker met de uitgebreide voorbehandeling en kwaliteitscoating die wij gebruiken.

Door de jaren heen hebben wij veel buitenmeubilair geleverd aan de bedrijfssector en overheden en zijn wij bekend met de kwaliteitseisen die hier gebruikelijk zijn, uit deze strenge eisen komt ook naar voren dat één laags poedercoating niet voldoende is voor buitengebruik, zeker niet dicht bij de zee. Natuurlijk gaat de tafelpoot onder uw tuintafel niet direct roesten maar na verloop van tijd ontstaat corrosie. Hier komt nog bij dat veel stalen tafelpoten gemaakt worden uit stalen kokers die hol zijn van binnen, een poedercoating komt niet aan de binnenzijde van tafelpoot, waardoor deze bij gebruik in uw tuin snel gaat roesten. Omdat de roest aan de binnenzijde zit is dit niet direct zichtbaar, maar na verloop van tijd kan het roestwater van de tafelpoot lelijke vlekken veroorzaken op uw tuinterras.  Als professioneel bedrijf willen wij dit niet, wij willen tafelpoten leveren die jarenlang mooie blijven ook wanneer u ze gebruikt voor onder uw tuintafel. Natuurlijk bent u vrij om onze gepoedercoate tafelpoten onder uw tuintafel te plaatsen, enkel vervalt hierbij de garantie.

Mocht u hier meer over willen weten raden wij u aan om te Googlen op ISO9223 en de corrosiekaart van Nederland te bekijken.

Corrosie-classes-steel

Thermisch verzinkte tafelpoten voor onder uw tuintafel 

Als antwoord op bovenstaand verhaal verkopen wij de thermisch verzinkte tafelpoten die u kunt gebruiken onder uw tuintafel. Ook deze tafelpoten verkopen wij in veel verschillende vormen, zodat u vast een model vindt wat past bij uw tuintafel. De verzinkte tafelpoten zijn qua constructie gelijk aan de andere modellen, enkel zijn deze voorzien van een hoogwaardige zinklaag waardoor ze niet gaan roesten, zelfs niet als deze jarenlang in uw tuin gebruikt worden. Doordat de tafelpoten in een vloeibaar zinkbad zijn gedompeld is de volledige tafelpoot voorzien van een dikke laag zink, zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde van de stalen kokers. Na het verzinkproces is de tafelpoot niet alleen bestand tegen corrosie maar biedt ook een hele sterke laag die vrijwel niet te beschadigen is, zeker in de tuin waar zand of voorwerpen tegen de tafelpoot aangeblazen kunnen worden komt dit goed van te pas.

Verzinkte en gepoedercoate tafelpoten onder uw tuintafel

Veel klanten verkiezen de gepoedercoate tafelpoten boven de verzinkte tafelpoten vanwege de grijze zinkkleur van de tafelpoot, dit vinden zijn minder mooi om te gebruiken onder de tuintafel. Toch is verzinkt staal vaak al aanwezig in de tuin, denk hierbij aan tuindeuren, emmers van zink, regenafvoer van zink, zinken dakgoten etc. Vaak past het gebruik van verzinkte tafelpoten dus mooi bij de rest van het verzinkte staal in de tuin. Ook wordt bij buitengebruik het staal doffer zodat het minder opvalt en mooi wegvalt in de omgeving. Toch bieden wij klanten, tegen meerprijs, een oplossing om de tafelpoten te verzinken en te poedercoaten. Hierdoor heeft u de optimale bescherming van het verzinkte staal en het uiterlijk van een gepoedercoate tafelpoot.

Zoals u kunt lezen bieden wij een keur aan mogelijkheden om onze tafelpoten ook onder uw tuintafel toe te passen. Vaak kunt u hier ook nog een bijpassende bankpoot vinden die geschikt is voor buitengebruik, om zo een leuke betaalbare buiten set te creëren.