5 tips voor een stoer en stijlvol industrieel interieur!

  • Geplaatst op
  • Door Barbara
  • 0
5 tips voor een stoer en stijlvol industrieel interieur!

We lijken geen genoeg te kunnen krijgen van de stoere industriële woonstijl. En, dat is logisch! Het is dan ook super tof! De Industriële woonstijl is perfect te combineren met andere woonstijlen en brengt een stoere sfeer aan in je woning. Wij geven je wat fijne inspiratie en tips om de perfecte sfeer in je industriële interieur aan te brengen en te creëren!

 Industriële verlichting 
Gebruik stoere lampen in huis, bijvoorbeeld een studiolamp, dit is een unieke eyecatcher in jouw woonkamer. Daarnaast kan de stoere fabriekslamp niet ontbreken boven jouw eettafel. Als lichtbron kan je het beste kiezen voor een stoere kooldraadlamp voor een rauwer effect. 

Muren
Bij een industrieel sfeer denk je al snel aan grove, bakstenen muren. Mocht je deze in huis hebben dan kan je die natuurlijk behouden, maar om een stoere bakstenen muur te plaatsen is een duur en lastig project, gelukkig zijn er ook genoeg goedkopere en makkelijkere alternatieven. Kies bijvoorbeeld voor bakstenen behang of betonverf op de muur.

Industriële tafels en stoelen
Maak een statement in je interieur met stoere industriële eetkamertafel! Een grote industriële tafel creëert meteen een robuuste look in je eetkamer en biedt ruimte genoeg voor al je vrienden of familie. Een ware trend binnen de industriële tafels zijn de gekruiste stalen tafelpoten en de robuuste houtmaterialen gebruikt voor het tafelblad. 

Stoere kasten
Met een industriële kast kun je alle kanten op. Veel gezien dit jaar is de locker kast of industriële trolley. Maar ook de stalen display kast is een industrieel ontwerp waarin je veel mooie spullen kunt laten pronken! 

Industriële vloeren
Een industrieel interieur maak je af met een stoere vloer. Wil je graag voor een robuuste vloer gaan? Kies dan voor een stoere betonnen- of gietvloer om een echt statement te maken. Houd er wel rekening mee dat deze vloeren wel als tegenhanger een warm materiaal nodig hebben. Bijvoorbeeld stof of leer.  Voor de mensen die toch graag een wat "warmer" materiaal willen als vloer in hun industriële interieur kunnen natuurlijk altijd kiezen voor een houten vloer. Hoe robuuster en hoe meer vintage de afwerking, hoe beter!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden