Tips voor een WIT en toch een gezellig interieur!

Tips voor een WIT en toch een gezellig interieur!

Hoe doen ze dat toch.. die Scandinaviërs? Instagram staat er vol mee: Witte interieurfoto's! Plain, zuivere en luchtige foto's, maar toch heel gezellig. Wij geven je wat tips.

Warm wit wonen

Hoe doe je dat? Er zijn ten eerste al zoveel tinten wit. Als je tegenwoordig op een verfafdeling in de bouwmarkt loopt wordt je gek van alle tinten wit! Welke moet je kiezen? Een goede kleur wit kiezen is lastig! Je hebt warme, maar ook koele witte tinten. Met roomwit, zuiverwit, parelwit en sneeuwwit hebben we pas een kleine greep uit het assortiment. Wit met een rode of oranje ondertoon zijn de warme tinten. Wit met een groene of blauwe ondertoon, neigt naar een koele sfeer. Combineren mag zeker! Kies wel voor grote oppervlaktes één tint, maar speel met kleuren in de accessoires, stoffen en meubilair. Tot nog toe is de meest gebruikte wit tint: Zuiver wit oftewel RAL9010. 

 

 

Harmonie in huis

Kleuren en materialen kunnen beiden warm of koud voelen. Als je kiest voor een witte woonkamer, dan is onze tip om verschillende materialen met elkaar te combineren. Deze verschillende materialen zorgen voor een harmonieus geheel en geven warmte aan je interieur. Warme materialen zijn o.a. linnen, wol, vilt en hout. Door het toevoegen van een paar kussens, plaids of een vloerkleed geef je een gezellige sfeer aan je zithoek. 

Wit past in alle stijlen die er maar zijn van modern, Scandinavisch tot landelijk brocante. Een wit huis kan zeker leefbaar zijn, het is maar net hoe je het invult. Met wasbare hoezen op de banken tot afneembare muurverf kan zelfs een gezin met huisdieren in een wit huis wonen!

Onderstaande Instagrammers passen de WIT tinten perfect toe in huis! 

  

* Klik op de foto's voor meer inspiratie bij deze interieurbloggers thuis! 

 

Stalen witte tafelpoten

Je kunt natuurlijk alvast een beginnetje maken in huis door jouw tafelblad te voorzien van witte tafelpoten. Ben jij nog lang niet uitgekeken op jouw tafelblad? Wellicht kan je hem gewoon een nieuwe twist geven door enkel een setje witte tafelpoten toe te voegen. 

 

        

 

        

 

         

 

Reacties

  1. Barbara Hendriksen Barbara Hendriksen

    Hoi Saar, wellicht zijn de Scissor, Butterfly of Split tafelpoot een optie? Deze passen er prima onder. De meeste 'standaard' tafelpoten hebben een bevestigingsplaat van 79cm lang, dus die passen er allemaal onder. Mocht je vragen hebben, kan je ons altijd even bellen. Groet Barbara

  2. Saar Kleuver Saar Kleuver

    Wij hebben een eiken tafel met vier poten op de hoeken hebben jullie ook een poot die past onder een tafel van 80cm breed? Groet Saar

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.